Komuniti PKPG IPDA-UUM 2004-2007

PKPG Multimedia Interaktif
 
HomePortalGalleryFAQRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Share | 
 

 Temuduga SPP

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
admin
pengetua


Number of posts: 15
Registration date: 2007-02-28

PostSubject: Temuduga SPP   Tue Nov 20, 2007 4:37 pm

Salam.... Rolling Eyes

Untuk pengetahuan semua rakan2 PKPG, saya telah pun menjalani temuduga pelantikan ke DG41 pada 24 Oktober 2007 bertempat di Kompleks JPM, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, Putrajaya. (sempat la jugak pekena roti canai putrajaya).

Saya menjalani temuduga di bilik 4 bersama dengan Zakiah PKPG Sains
Sukan, IPDA-UPSI dan Rizal PKPG TM di bilik 8.(ada 20 bilik semuanya).

Bilik 4 memang killer punye penemuduga. Zakiah ditanya pasal DEB dan
Dasar pandang ke timur. Soalan PIPP tu mmg dah kira soalan wajib. Aku
pulak ditanya pasal penyata razak, dasar sains-sastera 60:40, kaedah
pedagogi yg digunakan dalam mengajar sejarah dan bm serta 6 teras
utama dalam PIPP. Evil or Very Mad

Rizal pulak, bila dia tau dia calon PKPG terus diajak sembang je. Mmg
luck la bilik 8. Laughing

So, nasihat aku, be prepared bila nak temuduga tu. FYI panduan
temuduga boleh rujuk kat sini:

http://www.spp. jpm.my/temuduga- panduan.php

http://www.spp. jpm.my/temuduga- faktor.php

Satu pesanan aku, dokumen mesti lengkap. Yang asal dgn salinan. Paling
penting surat pengiktirafan ijazah mesti print out walaupun ijazah
dalam negeri.

Aku hari tu nyaris x kena balik sbb x de surat pengiktirafan ijazah.
Nasib baik blh print kat SPP. (walaupun rm1 selai, dah la hitam putih
lak tu. cekik darah punya SPP!)

Surat tu samada hampa blh pi ke pej. SPA di putrajaya, mintak dia
keluarkan surat pengiktirafan ijazah tu atau pun blh print out kat
laman web ni
http://www.interact ive.jpa.gov. my/webinteraktif /frmMainIktiraf. asp

Akhir kata, tahniah kpd semua yg akan naik DG41.

Berita terkini kita semua (guru2 yg sambung mengaji secara part time &
full time) akan dapat satu lagi kenaikan gaji berkuatkuasa 1 Julai
2007!!! Dapat tunggakan lagi :-)

Berita lanjut blh rujuk kat sini

http://www.jpa. gov.my/pekelilin g2/pp07/bil20/ pp2007.pdf

Wassalam...

p/s: sesape yg x tau nak simpan duit/labur duit kat mana, boleh
contact aku utk simpan dlm saham amanah (uni trust). Diluluskan oleh
bank negara!!! (Bkn skim cepat kaya) bounce
Back to top Go down
View user profile http://pkpg-ipda-uum-0407.forums1.net
 

Temuduga SPP

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

 Similar topics

-
» Tipz temuduga Mara
» Temuduga
» Gagal memohon biasiswa

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Komuniti PKPG IPDA-UUM 2004-2007 ::  :: -